Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниМільйони українців можуть залишитися без газет: Національна спілка журналістів просить допомоги Президента

Мільйони українців можуть залишитися без газет: Національна спілка журналістів просить допомоги Президента

Этот материал также доступен на русском языке
Українська преса переживає не найкращі часи. Через критичну ситуацію з поштовою доставкою у воєнний час та масовим звільненням листонош, мільйони українців по всій країні позбавлені доступу до важливої інформації.

Про це повідомив Глава Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

НСЖУ підготувала звернення до Президента України, Уряду та керівництва «Укрпошти», ухваленого 6 липня на розширеному засіданні правління Національної спілки журналістів України.

«Ми категорично не згодні зі знищенням українських газет. Ми тримаємо та прагнемо продовжувати тримати інформаційний фронт. Але нам потрібна допомога – це вже крик душі», – наголошується у зверненні.

НСЖУ зазначає, що газети опинилися на межі банкрутства через скорочення кількості листонош, закриття підписних відділів обласних дирекцій, поштових відділень, бюрократичних процедур.

Зростає вартість доставки, сягаючи 30% всього бюджету редакції.

Водночас, постійне скорочення працівників Укрпошти вкрай негативно впливає на своєчасну доставку газети до передплатників.

“Це вбиває друковані видання, які читають мільйони людей по всій Україні”, – зазначають автори звернення.

Непорозуміння з «Укрпоштою» змушують газетярів, особливо на прифронтових територіях шукати способи самостійно доставляти видання читачам.

Журналісти пропонують невідкладно створити робочу групу з представників Офісу Президента, Уряду, Міністерства культури та інформаційної політики, Національної спілки журналістів України та видавців газет для пошуку спільного рішення щодо подальшої роботи «Укрпошти».

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні