Середа, 1 Травня, 2024
ГоловнаНовиниСиноптики здивували новим прогнозом погоди на липень: мало не здасться

Синоптики здивували новим прогнозом погоди на липень: мало не здасться

Этот материал также доступен на русском языке
З кожним днем спека лише посилюється. А 3 липня визнано найспекотнішим днем на Землі за всю історію спостережень. Дослідники відзначають, що у цей день середньодобова температура на планеті вперше здолала бар'єр у 17°C.

Коли спаде спека в Україні?

В Україні у всіх регіонах переважає спекотна погода. Найближчими днями, а це 5 та 6 липня температура підвищиться ще на 3-5 градусів.

Про це говорить синоптик Наталя Діденко.

Найспекотніше буде на півдні та сході нашої держави, а на заході та півночі очікується трохи комфортніша температура.

“Вдень температура повітря сягатиме +26…+31 градуса, на півдні та сході будуть +30…+34, лише трохи свіжіше буде в західних областях, +24…+29 градусів”, – спрогнозувала вона.

На заході України, півночі та на Вінниччині, за даними синоптика, сьогодні очікуються дощі, грози, а при грозах – локальні зливи та шквали.

“На решті території якісь серйозні опади – навряд чи”, – каже вона.

“Ослаблення спеки разом із літніми дощами – орієнтовно 7-8 липня”, – обнадіяла українців синоптик.

Хоча особливо сподіватися на послаблення спеки не варто, температура знизиться буквально на кілька градусів.

Яка погода буде у липні?

Синоптик Анатолій Прокопенко зробив довгостроковий прогноз Укргідрометцентру на липень. Так, за його словами, нинішній липень має бути теплішим на 2-3 градуси, ніж червень. Найвища температура повітря у липні – 41 градус тепла в тіні (південні та східні регіони).

«Комфортніше буде в гірських районах, там максимальна температура не вище +24-30 градусів, а середньомісячна становитиме 16-18 градусів тепла. Загалом цьогорічний липень прогнозується тепліше, ніж торік. Середня місячна температура виявиться вищою за норму на 1-2 градуси. Грози, шквали, сильні зливи відзначаються у липні на всій території України, тут винятків не буває», – підсумував синоптик.

Тому весь липень буде досить теплим, крім днів, коли прогнозуються дощі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні