П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовини12 липня – Петра та Павла: що не можна робити у цей...

12 липня – Петра та Павла: що не можна робити у цей день

Этот материал также доступен на русском языке
12 липня православна церква здійснює святкування апостолів Петра та Павла, яких за особливо ревне поширення християнської віри ще називають першоверховними. Церква їх шанує як перших проповідників християнської віри.

Апостол Петро, один із найближчих учнів Христа, проповідував у різних країнах Слово Боже і при цьому чинив великі чудеса – зцілював хворих, воскресив мертвих. Він написав два Соборні Послання, був першим єпископом Римським. За християнську віру його розіп’яли 67 року на хресті вниз головою.

До навернення апостол Павло називався Савлом і був гонителем християн. Сам Господь покликав його до апостольства. За поширення у різних країнах віри Христової Павло переніс багато страждань. У 67 році він був обезголовлений у Римі. Його перу належать 14 листів.

Апостоли Петро і Павло займають особливе місце у церковній ієрархії. Адже саме у святого Петра зв’язка із ключами від Царства Небесного. Він зачиняє і відчиняє ворота раю.

Що не можна робити на Петра та Павла?

Не можна лаятися, сваритися, лихословити. Жінкам не варто займатися рукоділлям – усі вироби будуть невдалими. Не можна займатися важкою фізичною працею. Також під забороною куріння та вживання алкогольних напоїв цього дня.

Якщо вас запросили у гості – не можна відмовлятися від візиту.

Прикмети на погоду 12 липня

  • Якщо на Петрів день ясно, то цілий рік буде гарна погода.
  • Якщо дощ, то ще 40 днів буде погана погода.
  • Роса вранці випала – вдень буде спекотно.
  • Хмари проти вітру пливуть до дощової погоди.
  • Якщо зозуля перестала співати, то зима буде ранньою, а якщо ще співає, то осінь затягнеться.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні