Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 8 липня – День сім'ї в Україні

Яке сьогодні свято: 8 липня – День сім’ї в Україні

Этот материал также доступен на русском языке
8 липня 2023 року – це субота. Цього дня відзначаються Всесвітній день боротьби з алергією та День сім'ї в Україні.

8 липня відзначають Всесвітній день боротьби з алергією. Головна мета цієї дати – звернути увагу суспільства до актуальності проблеми поширення алергії.

Поняття “алергія” з’явилося в медичній термінології у 1906 році, а його авторство приписують австрійському педіатру Клеменсу Фон Пірке. Але сама ця проблема має більш давню історію. Ще за часів Стародавнього Єгипту були описані симптоми, які в даний час розглядають як клінічні прояви алергії. Однак, медицина почала вивчати цю недугу лише в 19 столітті – в період інтенсивного розвитку промисловості, а точніше пов’язаного з ним забруднення навколишнього середовища, а розібралося в природі цього явища лише до кінця 20 століття.

8 липня – День сім’ї. Молода подія, заснована в Україні у 2012 році. Крім того, цього дня віруючі відзначають особливе свято – день Петра та Февронії. Їх вважають покровителями сім’ї та шлюбу. По суті цей день став українським прототипом Дня закоханих. Адже пара Петра та Февронії взята за канонічний зразок християнського подружжя.

Цей день в історії – 8 липня

1913 – Завершилися останні вибори до Галицького крайового сейму, внаслідок яких кількість українських депутатів збільшилася майже вдвічі (з 16 до 31);

1918 – Створено Державний сенат Української Держави – вищий судовий інститут;

2008 – Чехія стала 18-м членом Європейського космічного агентства;

2014 – Збірна Німеччини у півфіналі Чемпіонату світу з футболу перемогла на його полі 5-кратного чемпіона світу, фаворита та господаря чемпіонату збірну Бразилії з сенсаційним рахунком 7:1 (5:0 у 1-му таймі), побивши при цьому багато світових футбольних рекордів .

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні