Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 3 по 9 липня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 3 по 9 липня

Этот материал также доступен на русском языке
У липні дачники повинні приділяти увагу захисту саду та овочів від шкідників та хвороб, а також проводити своєчасне збирання врожаю. Можна зайнятися і висаджуванням, але важливо знати сприятливі дати.

3 липня – повний місяць. У цей день краще не працювати із рослинами.

4-6 липня – не дуже врожайні дні. Можна сіяти насіння огірка для осінньої теплиці, прибирати часник, садити цвітну капусту для дорощування в теплиці. Також можна пересаджувати квіти із горщика на клумбу. Хороші дні для обрізки квітів, що відцвіли. А ось від поливу та підживлення рослин краще відмовитися.

7 липня – сприятливий день. Вдалими будуть внесення добрив, обрізка рослин, боротьба із хворобами та шкідниками. Можна висаджувати, редиску, зелень, цибулю, часник, квіти. Полив краще проводити помірний.

8-9 липня – не дуже родючі дні. Вчені їх відносять до нейтральних. Краще не сіяти і не садити нічого, але, наприклад, пересадкою квітів з горщиків на клумбу можна зайнятися. У ці дні дозволено проводити збирання часнику, картоплі, полуниці. Можна видаляти сухі гілки дерев, косити газон, підстригати живопліт і обрізати квіти, які вже відцвіли. Також можна збирати фрукти та ягоди на зберігання та консервацію.

Раніше ми розповідали, чи потрібно обривати листя на томатах для кращого врожаю.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні