П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 30 червня - Міжнародний день боротьби зі сколіозом та...

Яке сьогодні свято: 30 червня – Міжнародний день боротьби зі сколіозом та День соціальних мереж

Этот материал также доступен на русском языке
30 червня 2023 року – це п'ятниця. Цього дня у світі відзначають Міжнародний день парламентаризму, Міжнародний день астероїда, Міжнародний день боротьби зі сколіозом та День соцмереж.

Міжнародний день боротьби зі сколіозом

Сколіоз – це патологічне бічне викривлення хребетного стовпа. Сьогодні у 80% дітей шкільного віку виявляється сколіоз різного ступеня тяжкості. Розвивається він у період інтенсивного зростання скелета, тобто у дитячому віці. Якщо в дитинстві сучасні методи лікування дозволяють повністю вилікувати викривлення хребта, що ще не сформувався до кінця, то після 20-річного віку змінити що-небудь в поставі буде вже неможливо.

Міжнародний день парламентаризму

Це свято встановлено в 2018 році рішенням Генеральної Асамблеї ООН на згадку про першу міжнародну конференцію Міжпарламентського союзу, що відбулася цього дня в 1889 році, МПС. Ця глобальна організація парламентів різних країн, що існує до цього дня, покликана вдосконалювати інститути парламентаризму в усьому світі, наголошуючи на його важливості у справі покращення життя людей.

Міжнародний день астероїду

Міжнародний день астероїда проголошено в резолюції Генасамблеї ООН № 71/90 від 6 грудня 2016 року, з метою підвищення інформованості громадськості про небезпеку зіткнення з астероїдами.

Нове космічне свято вирішено відзначати щорічно на міжнародному рівні 30 червня – у річницю “Тунгуського феномену над Сибіром”. Цього дня 1908 року сталася масштабна астероїдна катастрофа – із Землею зіткнувся Тунгуський метеорит. Вибухову хвилю, схожу на потужність із вибухом водневої бомби, зафіксували вчені різних країн, на території 2000 кв. кілометрів було повалено дерева, загинули тварини, постраждали люди. Проте, дослідники, вчені та ентузіасти досі не дійшли єдиної думки щодо цієї події.

День соцмереж

Подія була запроваджена у 2010 році з ініціативи однієї з американських медіа-компаній. Сьогодні онлайн-платформи стали особливим місцем, де люди можуть ділитися своїми думками, ідеями, інформацією та спілкуватися з іншими людьми.

За статистикою, три мільярди людей у всьому світі, тобто близько 40% населення, користуються соціальними мережами в інтернеті. У середньому люди витрачають на них дві години щодня.

30 червня – цей день в історії

1908 – В Одесі пройшов перший у Російській імперії політ на аеростаті;

1910 – Закінчено з’єднання телефонного кабелю між Європою та Південною Америкою;

1934 – “Ніч довгих ножів” – лідер націонал-соціалістів Адольф Гітлер знищив небажаних друзів та ненависних ворогів-соратників;

1941 – Українські Національні збори у Львові проголосили Акт відновлення Української Держави та створили Українське Державне Правління під керівництвом Ярослава Стецька;

1947 – У Мюнхені відновило роботу Наукове товариство імені Тараса Шевченка, перенесене зі Львова;

1991 – У Сімферополі закінчилася перша сесія Курултаю кримських татар, на якій був сформований Національний меджліс на чолі з Мустафою Джемільовим;

1992 – Прийнято закон про поділ повноважень між державними органами України та Автономною Республікою Крим;

2013 — Розпочався антиміліцейський протест у селищі Врадіївка, викликаний груповим зґвалтуванням та замахом на вбивство мешканки селища Ірини Крашкової.

Іменини 30 червня відзначають Йосип, Кирило, Максим, Микита.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні