Хорошою заміною борошна може бути крохмаль. Він досить добре показує себе у роботі з соусами та підливою. 1 столову ложку продукту розчиняють у 200 мл води та добре розмішують, після чого субстанцію вводять поступово.
Раніше ми розповідали, для чого при приготуванні м’ясної підливи додають чай.
Добре загущує підливу і суха гірчиця. А ще вона надає легкої пікантності. Для приготування соусу достатньо буде ввести 1-2 ложки порошку.
Сухий компонент потрібно ретельно розмішувати, щоб не було грудочок.
Допоможе зробити підливу густішою і сметана. Її у невеликій кількості вводять, коли соус майже готовий і трохи уварюють.
Якщо ви любите традиційний смак підливи з борошном, то вам знадобляться 60 г борошна на 0,5 л бульйону або гарячої води.
Для того щоб надати підливі золотистого кольору і приємного смаку, можна попередньо підсмажити борошно на сухій сковороді до карамельного кольору і тільки потім вводити у підливу.