Інгредієнти:
- картопля відварена – 500 г,
- сухі дріжджі – 2 чайні ложки,
- вода – 2/3 склянки,
- борошно – 2 склянки,
- сіль – 2 чайні ложки,
- цукор – 1 чайна ложка,
- олія – 7 столових ложок,
- яйця – 2 шт.
Приготування:
- Картоплю відварити в мундирі, остудити до теплого стану, очистити і пропустити через м’ясорубку. Змішати з борошном та сіллю.
- Дріжджі розвести в теплій воді з цукром.
- Коли дріжджі запіняться, вилити їх у борошняну суміш, туди ж влити олію і влити 1 яйце.
- Вимісити пластичне тісто. Накрити зверху рушником та поставити підходити в тепле місце.
- Тісто обім’яти і дати підійти вдруге. Потім відщипувати від нього шматочки, робити коржики, класти начинку та защипувати, формуючи пиріжок.
- Готові пиріжки викласти на змащене маслом деко, дати їм підійти 15 хвилин, змастити збитим яйцем і випікати в духовці при температурі 220 градусів 25 хвилин.
З картопляного тіста можна готувати пиріжки з будь-якою несолодкою начинкою.