П’ятниця, 10 Травня, 2024
ГоловнаДачаМісячний посівний календар дачника на тиждень із 19 по 25 червня

Місячний посівний календар дачника на тиждень із 19 по 25 червня

Этот материал также доступен на русском языке
У червні у садівників та городників вистачає роботи на ділянках, але що обов'язково потрібно зробити з 19 по 25 червня, щоб точно бути з урожаєм.

19 червня – молодик. Цього дня краще не чіпати рослини, які вже висаджені на дачі, а от посадити квіти та вічнозелені чагарники можна, посадки будуть вдалими.

20-21 червня. Дуже урожайні дні. Можна садити будь-які овочі, дерева та квіти. Також вдалими будуть підгодівлі та обробки саду проти шкідників та хвороб.

22-24 червня. Сприятливі дні. Можна садити будь-які овочі та зелень, замочувати насіння, пасинкувати помідори та підгортати картоплю. Також вдалою буде боротьба з бур’янами та шкідниками. А ось від пересадок і посадок у ці дні краще відмовитися, тому що коріння в ці дні дуже чутливе і при найменшому пошкодженні може загинути. Поливи рекомендовані, але дуже скромні.

25 червня – не врожайний день. Краще не проводити посів овочів, а також підживлення, поливи, пересадки та пророщування. Можна орати і розпушувати ґрунт, білити та обрізати дерева, вирізати хворі гілки з крони. Ну, і звісно, можна збирати врожай.

Раніше ми розповідали, як виростити цибулю з кулак – що потрібно внести на грядки до кінця червня.

Нове на сайті