П’ятниця, 17 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВійна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 12 червня – інформація...

Війна в Україні: що відбувається на фронті сьогодні, 12 червня – інформація Генштабу ЗСУ

Этот материал также доступен на русском языке
Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах, продовжуються важкі бої. Минулої доби сталося 25 бойових зіткнень.

Минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 36 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України продовжує залишатися високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів по населених пунктах Білопілля Сумської області та Колонтаєв – Харківській.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.

Наніс авіаційні удари по населених пунктах Невське Луганської області, а також Іванівка, Торське та Серебрянка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник зробив спробу покращити тактичне становище, вів наступальні дії у напрямах Іванівського та Білої Гори, успіху не мав.

Завдав авіаційних ударів у районі Торецька. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали райони населених пунктів Роздолівка, Васюківка, Оріхово-Василівка, Іванівське, Біла Гора, Дружба, Торецьк, Залізне та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог проводив наступальні дії у напрямку Авдіївки, успіху не мав.

Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки та Невельського. Здійснив артилерійські обстріли районів населених пунктів Орлівка, Авдіївка, Північне, Першотравневе, Карлівка та Невельське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка.

Водночас ворог із артилерії обстріляв Красногорівку, Гостро, Георгіївку, Мар’їнку, Перемогу та Новомихайлівку Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаударів у районах Золотої Ниви, Благодатного, Великої Новосілки та Ненудного Донецької області. Обстріляв Водяне та Вугледар.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється.

Завдав авіаційних ударів у районах Новоберислава та Козацького Херсонської області. Здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Времівка, Новосілка, Зелене поле, Новопілля Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Білогір’я, Малі Щербаки, Степове, Кам’янське Запорізької області; Херсон, а також Очаків Миколаївської області.

Авіація сил оборони минулої доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії в той же час вразили 2 пункти управління, 2 артилерійські підрозділи на вогневих позиціях та радіолокаційну станцію ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні