П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяМ'ясо танутиме в роті: який секретний інгредієнт зробить шашлик справжнім шедевром

М’ясо танутиме в роті: який секретний інгредієнт зробить шашлик справжнім шедевром

Этот материал также доступен на русском языке
Шашлик – це улюблена страва багатьох українців, її можна готувати з різних видів м'яса та до різних подій. Але як зробити так, щоб м'ясо тануло у роті?

Виявляється, все дуже просто потрібно правильно замаринувати м’ясо.

Досвідчені кухарі для цього використовують звичайний кефір. Завдяки цьому кисломолочному продукту шашлик виходить м’яким, ніжним та соковитим.

Нам потрібні: 1 кг м’яса; 400 мл нежирного кефіру; по 1 ст. л. томатної пасти, перцю, паприки та гірчиці; 3 ст. л. коріандру; пучок кінзи. До речі, кінзу використовуйте за бажанням, ця зелень не всім подобається. Її можна замінити на петрушку.

Кінзу або іншу зелень потрібно подрібнити (дрібно нарізати) і змішати з усіма інгредієнтами, а потім покласти в маринад шматочки м’яса і як мінімум 2 години дати постояти. Врахуйте, чим довше в такому маринаді буде м’ясо, тим воно буде м’якшим і соковитішим. Краще залишити м’ясо в кефірі на ніч, а вже вранці приступати до приготування шашлику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні