Виявляється, все дуже просто потрібно правильно замаринувати м’ясо.
Досвідчені кухарі для цього використовують звичайний кефір. Завдяки цьому кисломолочному продукту шашлик виходить м’яким, ніжним та соковитим.
Нам потрібні: 1 кг м’яса; 400 мл нежирного кефіру; по 1 ст. л. томатної пасти, перцю, паприки та гірчиці; 3 ст. л. коріандру; пучок кінзи. До речі, кінзу використовуйте за бажанням, ця зелень не всім подобається. Її можна замінити на петрушку.
Кінзу або іншу зелень потрібно подрібнити (дрібно нарізати) і змішати з усіма інгредієнтами, а потім покласти в маринад шматочки м’яса і як мінімум 2 години дати постояти. Врахуйте, чим довше в такому маринаді буде м’ясо, тим воно буде м’якшим і соковитішим. Краще залишити м’ясо в кефірі на ніч, а вже вранці приступати до приготування шашлику.