П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯке сьогодні свято: 4 червня - Трійця, День меліораторів, День любителів літа

Яке сьогодні свято: 4 червня – Трійця, День меліораторів, День любителів літа

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні неділя, 4 червня 2023 року. 155-й день року за григоріанським календарем. До закінчення року лишається 210 днів.

За церковним календарем 4 червня відзначають іменини:

Володимир, Данило, Захар, Іван, Макар, Михайло, Павло, Софія, Тадей, Федір, Яків.

Які свята відзначають 4 червня

Загальні:

День працівників водного господарства України, День працівників місцевої промисловості, Міжнародний день невинних дітей – жертв агресії.

4 червня прийнято відзначати День любителів літа та День потіхи котячих перегонів. Сьогодні святкують ще одне свято, пов’язане із тваринами – Міжнародний день корги.

З професійним святом можна привітати меліораторів – сьогодні їхній день

Меліорація є роботи з поліпшенню способів раціонального використання природи. Вони полягає у ефективному підвищенні продуктивної сили землі та її продуктивності, оздоровленні природного середовища в цілому. В основному меліорацію застосовують до ґрунтів, проте є і меліорація лісів, водойм, лук і будь-якого іншого ландшафту, де поліпшення якості природи має виправдане значення. Наприклад, це боротьба з зсувами або снігозатримання, розмив або затоплення. Осушення, зрошення або обводнення.

Серед типів меліорації можуть зустрічатись гідромеліорація, агролісомеліорація, культуртехнічна меліорація і навіть хімічна меліорація. Протягом десятиліть наука сільському господарстві концентрувалася на стимулюванні виробництва у вигляді розробки нових технологій.

Церковні:

Згідно з церковним календарем, 4 червня 2023 року – Тиждень 8-й після Великодня, а також День Святої Трійці. П’ятдесятниця.

Ця дата стала днем пам’яті для мученика Василиска, мученика Іоанна-Володимира, князя Сербського, праведного Якова Боровичського, Новгородського чудотворця, святих отців II Вселенського Собору, Собор мучеників Холмських та Підлящський, священномученика Максима, єпископа.

Цей день в історії

1716 – до Луїзіани (Північна Америка) вперше привезли африканських рабів.

1800 – у Вашингтоні завершено будівництво Білого дому, і до нього в’їхали перші мешканці: президент Джон Адамс із дружиною.

1817 – урядовим указом Одесі надано статус вільного міста.

1896 – випробування першого автомобіля, побудованого Фордом, було затримано на годину, тому що виявилося, що автомобіль ширший, ніж двері цеху, в якому його створювали.

1917 – у Колумбійському університеті (м. Нью-Йорк) вперше вручили Пулітцерівську премію.

1925 – засновано автомобільний концерн “Крайслер”.

1975 – перша трансляція у прямому ефірі із засідання британського парламенту.

2010 – перший запуск ракети-носія «Фелкон-9» з мису Канаверал.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні