Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні оголошено надзвичайний рівень небезпеки з 1 по 3 червня

В Україні оголошено надзвичайний рівень небезпеки з 1 по 3 червня

Этот материал также доступен на русском языке
Синоптики закликали мешканців деяких областей бути гранично обережними та оголосили надзвичайний рівень небезпеки.

Інформація опублікована  на сайті Українського гідрометцентру.

Так, синоптики Укргідрометцентру оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки з 1 по 3 червня у більшості західних областей, окрім Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської.

До списку на 1 червня також потрапили усі північні області України, у центральних регіонах лише Вінницька область, а у південних – Херсонська. Тут прогнозується підвищена пожежна небезпека.

Згодом до 3 червня у південних регіонах пожежна небезпека загрожуватиме Одеській та Миколаївській областям.

Суворо заборонено розводити багаття біля лісів, спалювати суху траву.

Щодо прогнозу на перший день літа, то сьогодні прогнозується похмура з проясненнями погода. Вдень у східних областях, а також у Запорізькій області, на Закарпатті та Прикарпатті місцями пройде короткочасний дощ із грозою, на решті території країни має бути сухо.

Вітер буде північно-східного напрямку, у західних та північних областях він може переходити до південно-західного, швидкість вітру становитиме 5-10 м/с.

У нічний час доби варто очікувати +8…+13, у південних регіонах буде до +17. Протягом дня повітря прогріється у більшості регіонів у районі +22…+27, а у східних областях – від +19 до +24.

Якщо говорити про погоду у Києві та Київській області, то тут буде сухо. Вітер північно-східного напрямку із переходом у південно-західний, 5-10 м\с.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яку  погоду прогнозують синоптики на літо 2023 року.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні