Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ червні на пенсіонерів чекає підвищення «заднім числом» – додадуть від 100...

У червні на пенсіонерів чекає підвищення «заднім числом» – додадуть від 100 до 1200 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
У червні близько 600 тисяч пенсіонерів отримають підвищені пенсії. Причому перерахунок буде здійснено заднім числом. Пенсіонери, що працюють, отримають збільшені виплати відразу за три місяці: квітень, травень і червень.

Про це розповіла директорка Департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України Олена Охріменко.

Раніше ми розповідали, що в Україні вводяться спецпенсії: хто їх отримуватиме і скільки платитимуть.

Так, за її словами, розмір перерахованих пенсій залежатиме від двох складових: страхового стажу – коефіцієнт страхового стажу визначається за формулою та зарплатою, яку отримує працюючий пенсіонер.

Підвищення у кожного буде своє. Може бути і 100 грн, а може і 1000-1200 грн. Все залежить від того, які показники мала людина, працюючи останні два роки. А також при перерахунку пенсій враховується зарплата з 1 липня 2000 року, тобто від часу останнього перерахунку до цього періоду зараз дорахується ще два роки: з 1 березня 2021-го по 28 лютого 2023 року“, – зазначила Охріменко.

Нагадаємо, що червневий перерахунок торкнеться пенсіонерів, які після призначення пенсії або останнього її перерахунку відпрацювали щонайменше 24 місяці.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні