П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяУ яку воду потрібно класти макарони, щоб отримати смачну страву: багато хто...

У яку воду потрібно класти макарони, щоб отримати смачну страву: багато хто робить неправильно

Этот материал также доступен на русском языке
Приготувати макарони – це досить проста справа. Але щоб вони були смачними, не злипалися і не розварилися, потрібно врахувати кілька порад досвідчених господинь.

Всі ми знаємо, що у макаронах містяться складні вуглеводи, рослинний білок, вітаміни груп B та E, магній, фосфор, кальцій, калій.

Раніше ми розповідали, від чого залежить якість макаронів.

Але щоб смак і корисність макаронів розкрилися, потрібно правильно їх приготувати.

Насамперед, важливо визначити оптимальну кількість води. Так, на кожних 100 г продукту потрібно взяти 1 л води. Якщо дотримуватися таких пропорцій, то макарони не склеюватимуться.

Другий важливий інгредієнт – це сіль. Оптимальна кількість солі становить 1 чайна ложка на 1 л води.

І найголовніше питання – в яку воду класти макарони – в холодну чи киплячу. Все досить просто – макаронні вироби кладуть у киплячу воду та одразу ж перемішують. Коли макарони закиплять, можна зняти кришку і зменшити вогонь.

Промивати готові макарони потрібно не надто холодною водою. Якщо ви порушите це правило, вони злипнуться. Також з цією метою, щоб макарони не злиплися, при варінні в каструлю додають трохи олії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні