Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНове в законодавствіВ Україні запрацював закон про податок на нерухомість: хто звільнений від сплати...

В Україні запрацював закон про податок на нерухомість: хто звільнений від сплати за квартири та будинки

Этот материал также доступен на русском языке
З 6 травня в Україні набув чинності підписаний Президентом Закон № 3050-IX про звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищено або пошкоджено внаслідок агресії Росії.

Про це говориться у повідомленні Мінреінтеграції.

У законі передбачається, що призупинення нарахування та сплати податку на знищену чи пошкоджену нерухомість (крім землі) починається з місяця, в якому нерухомість набула такого стану.

Раніше ми розповідали, кому доведеться сплатити солідні суми за свої квартири та будинки.

Підтверджуючими документами є складові акти за результатами огляду такого об’єкта нерухомості органом державної влади або органом місцевого самоврядування.

Також з 1 січня 2023 року податок не нараховується та не сплачується на нерухоме майно, розташоване на території активних бойових дій чи тимчасової окупації (за період з першого числа місяця, в якому було визначено щодо відповідних територій дату початку активних бойових дій чи тимчасової окупації, до останнього числа місяця, в якому завершено бойові дії або тимчасову окупацію на відповідній території).

Слід нагадати, що Мінцифри запустило програму «єВідновлення», яка передбачає виплату коштів за пошкоджене чи зруйноване бойовими діями житло.

«На першому етапі послуги «єВідновлення» допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту. Наприклад, ваше житло придатне для життя, але потрібно замінити вікна, двері, відремонтувати дах і т.д. родини загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ груп та багатодітні сім’ї. Максимальна сума на відновлення одного об’єкта – 200 000 гривень», – зазначив міністр Мінцифри Федоров.

Кошти можна витратити на придбання будівельних матеріалів та замовлення ремонтних послуг. У програмі можуть брати участь приватні будинки, квартири та житлові приміщення.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні