Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ "Укрзалізниці" готуються створити спеціальні жіночі купе

В “Укрзалізниці” готуються створити спеціальні жіночі купе

Этот материал также доступен на русском языке
В "Укрзалізниці" введуть послугу спеціальних жіночих купе, квитки на такі місця можна буде придбати через додаток компанії, коли його доопрацюють.

Про це повідомив керівник з комунікацій та маркетингу пасажирського спрямування УЗ Олександр Шевченко у Facebook.

До таких купе будуть допускатися жінки, трансжінки, мами з дітьми до 6 років будь-якої статі. Але це питання ще обговорюється.

На яких маршрутках буде доступна послуга, в компанії ще не визначили, але це будуть маршрути далекого сполучення, пасажири яких проводять у дорозі багато часу.

Компанія збирається протестувати нововведення протягом кількох місяців і разом із суспільством та фахівцями ухвалить рішення, чи робити їх постійною практикою. Критеріями, за словами Шевченка, стануть попит та відгуки.

Купити квиток у таке купе можна буде через додаток “Укрзалізниці”. Ця функція буде передбачена в одному з наступних релізів. Доплачувати за жіноче купе не буде потрібно.

Пізніше Шевченко видалив своє повідомлення, а у прес-службі компанії заявили, що УЗ “розглядає можливість запровадження жіночих купе”.

Для цього потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів. А також проконсультуватись із юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

“Поряд з цим ми працюємо над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони – а це вже близько 15% вагонів в активному використанні – оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника”, – додали в компанії.

“Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання та невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища.

Тому поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним із яких стане “пілот” із жіночими купе”, – зазначив голова правління “Укрзалізниці” Євген Лященко.

Джерело: Економічна правда

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні