Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді зробили важливе попередження: багато українців можуть залишитися без пенсії

У Пенсійному фонді зробили важливе попередження: багато українців можуть залишитися без пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Незважаючи на війну та складну економічну ситуацію в нашій країні, пенсіонери одержують свої виплати без затримок. Хоча є кілька причин, через які можуть бути припинені виплати пенсії. Про них нагадали у Пенсійному фонді.

Однією з таких причин, причому з вини самого пенсіонера є закінчення терміну дії банківської картки.

Тому потрібно стежити за терміном дії картки та вчасно отримати нову.

Раніше ми розповідали, що пенсіонери можуть збільшити свої пенсійні виплати – запущено новий механізм.

У ПФУ підказали, як уникнути припинення виплати пенсії. Отже, якщо термін дії пенсійної картки спливає, її потрібно перевипустити у банку. Однак за умов війни у багатьох людей такої можливості немає. Деякі опинилися за кордоном, а деякі мешкають на території, де продовжуються активні бойові дії.

Деякі банки продовжили термін дії карток своїм клієнтам до закінчення війни. Але в цьому пенсіонери мають переконатися особисто, звернувшись до банку. Зазвичай банківські установи заздалегідь повідомляють клієнтів про закінчення терміну дії картки, надсилаючи SMS-повідомлення або через інтернет-банкінг. Якщо банк автоматично не продовжує термін дії картки, клієнту доведеться самостійно замінити її на нову. Якщо цього не зробити, банк перестане виплачувати пенсію старою карткою. Але при цьому нарахування пенсії продовжуватиметься. Просто клієнт не зможе її отримати, доки не поміняє картку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні