Інгредієнти:
- картопляне пюре – 800 г,
- м’ясний фарш – 400 г,
- олія – 3 столові ложки,
- цибуля – половинка,
- часник – 2 зубчики,
- морква – половинка,
- помідори – 4 шт.,
- бринза (бажано овеча) – 150 г,
- овочевий бульйон – 100 г,
- білок одного яйця.
Приготування:
- Моркву та цибулю наріжте дрібними кубиками. Обсмажте овочі на маленькому вогні, додайте фарш і тушкуйте до готовності м’яса.
- Помідори наріжте маленькими кубиками та додайте до сковорідки. Влийте овочевий бульйон, посоліть і поперчіть.
- Візьміть форму для випікання, натріть її часником. Викладіть фарш на третину висоти форми.
- Збийте білок яйця до середніх піків і змішайте його з картопляним пюре. Викладіть пюре у форму для запікання, розрівняйте верх пирога.
- Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 20 хвилин.
- Дістаньте пиріг, посипте бринзою і поверніть до духовки ще на 5 хвилин. Сир утворює смачну скоринку і додасть приємного смаку та аромату.