П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаДоведеться платити на кілька сотень гривень більше: у Раді назвали новий тариф...

Доведеться платити на кілька сотень гривень більше: у Раді назвали новий тариф на електроенергію

Этот материал также доступен на русском языке
Старі тарифи на електроенергію для побутових споживачів діють до 31 травня за розпорядженням уряду. Тому, швидше за все, суми у платіжках зміняться вже з 1 червня або з 1 липня 2023 року.

У такому разі платіжки за “світло” у середньої сім’ї зростуть на 200-300 грн.

Такі підрахунки озвучив член Комітету Верховної Ради з енергетики та ЖКП Сергій Нагорняк (“Слуга народу”) в ефірі національного телемарафону, пише “Обозреватель”.

Раніше ми розповідали, що за рік з квітня 2022 року до квітня 2023 року найбільше подорожчали дві комунальні послуги, зростання склало майже 20%.

Сергій Нагорняк наголосив, що саме такий варіант підвищення пропонує профільна нацкомісія (НКРЕКП).

Він додав, що підвищення тарифу до 2,88 грн частково покриє дефіцит “Енергоатому” та “Укренерго”. Ці компанії гостро потребують коштів на відновлення пошкоджених російськими атаками об’єктів енергетики.

Про підвищення тарифів повідомив експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

За його словами, зараз енергокомпанії працюють зі збитками, оскільки ні в них, ні у держави немає інших джерел, які б дозволили відновити енергосистему. Тому збільшення тарифів дозволить підвищити зарплати енергетикам та іншим працівникам критичної інфраструктури, а також здійснювати аварійні та відновлювальні роботи.

На жаль, єдиним виходом із ситуації, що склалася, є підвищення цін. Підвищувати ціни до 5-10 грн за кВт/год — це непідйомне зростання для більшості домогосподарств. Тому зараз пропонується кілька варіантів зростання вартості енергоносіїв, у тому числі підвищення цін від 1,44-1,68 грн за кВт/год до 2,4-2,8 грн за кВт/год“, – зазначив він.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні