Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: які свята відзначають в Україні 2 червня

Цей день в історії: які свята відзначають в Україні 2 червня

Этот материал также доступен на русском языке
2 червня 2023 року – це п'ятниця. У цей день відзначається День здорового харчування та Всесвітній день боротьби з розладами харчової поведінки. Православні сьогодні вшановують пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія.

2 червня відзначається Міжнародний день здорового харчування. Ідея цього дня народилася як своєрідна відповідь “Дню обжерливості”. Його мета – привернути увагу широкого загалу до питань культури харчування.

Також 2 червня – Всесвітній день боротьби з розладами харчової поведінки (World Eating Disorders Day). Розпочали подію 2016 року. Головна її мета — забезпечення медичною та психологічною допомогою людей, які страждають на анорексію, булемію, напади переїдання тощо.

Свої іменини сьогодні святкують: Олександр, Олексій, Володимир, Іван, Микита, Тимофій.

Що сталося в Україні та світі 2 червня

1918 — Німецька та Австро-Угорська імперії юридично визнали владу гетьмана в Україні;

1924 – Американський Конгрес надав громадянство всім американським індіанцям;

1946 – В результаті проведеного в Королівстві Італія плебісциту ліквідовано монархію та проголошено створення Італійської Республіки;

1953 – Коронація Єлизавети II, королеви Великобританії;

2010 – Депутати Національної асамблеї Квебеку (Канада) одноголосно ухвалили законопроект про визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу та проголосили День пам’яті жертв Голодомору.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні