Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниШтраф 51 тисяча гривень та конфіскація авто: українських водіїв почали серйозно карати

Штраф 51 тисяча гривень та конфіскація авто: українських водіїв почали серйозно карати

Этот материал также доступен на русском языке
За порушення правил дорожнього руху загрожують серйозні штрафи, які обмежуються не лише грошовим стягненням, а й можуть загрожувати арештом, позбавленням прав.

Так, за керування у нетверезому стані можна отримати штраф у розмірі до 51 тис. грн. Але це не все.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді планують посилити відповідальність за порушення на автошляхах для пішоходів – перші подробиці.

Крім того, також законом передбачено арешт, позбавлення прав та конфіскацію авто.

Про це йдеться у статті 130 КУАП. Штраф передбачений як за водіння у стані сп’яніння (алкогольного, наркотичного), так і за відмову пройти огляд. Тобто, якщо водій відмовиться довести, що він тверезий, за законом він понесе таке ж покарання, як за водіння у стані сп’яніння.

Розміри штрафів:

  • за ч. 1 ст. 130 – штраф 17 000 грн з позбавленням права управління на 1 рік;
  • за ч. 2 ст. 130 за повторне порушення протягом року водій отримає штраф 34 000 грн.
  • за ч. 3 ст. 130 за порушення двічі протягом року – штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за ч. 4 ст. 130 – штраф 34000 або адміністративний арешт строком на 15 діб, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

Також не варто забувати і про інші правила. Так, за відсутність прав чи реєстраційного документа на авто українським автоаматорам загрожує штраф 425 грн. А ось за поїздку на незареєстрованому авто, без номерного знака чи номерами, заляпаними брудом, доведеться сплатити штраф 850 грн.

За порушення правил дорожнього руху, що призвело до аварійної ситуації, випишуть штраф 850 грн.

Якщо ви любите швидку їзду, то знайте, що за порушення швидкісного режиму в населених пунктах у межах 20-50 км/год вам доведеться віддати 340 грн.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні