Виявляється, чорний чай допомагає приготувати м’який продукт, який сподобається кожному. Причому маринувати в такий спосіб можна як свинину, баранину, так й інші види м’яса.
Чай робить м’ясну страву не тільки м’якою та ніжною, але й наповнює її гідними смаковими якостями.
Раніше ми розповідали, яке м’ясо найкорисніше для організму.
Але щоб блюдо з м’яса вийшло незвичайним, потрібно правильно використовувати чай.
Досвідчені кухарі радять вибирати класичний чорний чай та заварювати його звичним чином у чайнику. Варто додати цукор і кілька часточок лимона, щоб маринад вийшов ще якіснішим.
Потрібно почекати, поки напій охолоне, а потім акуратно залити наперед підготовлене м’ясо. У маринад за бажанням можна додати ще лимонний сік, а також прянощі.
Час дії – 30 хвилин.
Такий маринад підходить не тільки для шашлику, але і для приготування м’яса для будь-якого гарніру – каші, картопляного пюре.
Спочатку потрібно обсмажити цибулю, а потім шматочки м’яса. Як тільки на м’ясі з’явиться коричнева скоринка, можна буде ввести в сковороду чай, у якому маринувався продукт та тушкувати страву до повної готовності.
Така оригінальна підлива точно сподобається вашим домочадцям.