Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаГрошіПриватБанк офіційно попередив про блокування рахунків: може торкнутися кожного

ПриватБанк офіційно попередив про блокування рахунків: може торкнутися кожного

Этот материал также доступен на русском языке
У найбільшому державному банку країни попередили українців про те, що банківські рахунки деяких із них можуть бути заблоковані.

У ПриватБанку повідомили, що з 6 травня набрав чинності закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень та рішень інших органів під час дії воєнного стану”.

Таким чином, скасовано дозвіл на можливість використання коштів до 100 тис. грн за раніше арештованими рахунками, тимчасово встановленими з березня 2022 року.

Закон не має винятків, зокрема за рахунками військових, волонтерів, пенсіонерів, людей з інвалідністю.

Щоб відновити доступ до грошей на рахунках, клієнтам банку необхідно врегулювати питання зняття арешту з виконавчою службою.

Рахунки будуть розблоковані після отримання ухвали про зняття арешту від виконавчої служби.

Арешт можна зняти повністю або розблокувати на суму двох мінімальних зарплат, повідомивши виконавця про рахунок та його реквізити.

У фінустанові наголосили, що більше інформації можна отримати у додатку Дія або звернувшись до контакт-центру виконавчої служби: тел. +38 (044) 364 23 93. Перевірити інформацію можна на порталі Єдиного реєстру боржників Міністерства юстиції.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що до 19 липня в Україні відбудеться масштабна перевірка.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні