П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаДачаЯк подовжити плодоношення огірків до пізньої осені – хитрість досвідчених дачників

Як подовжити плодоношення огірків до пізньої осені – хитрість досвідчених дачників

Этот материал также доступен на русском языке
Овочеводи знають, що процес плодоношення огірків триває буквально кілька місяців. Але за бажанням збирати ароматні зеленці можна навіть у жовтні.

Досвідчені дачники поділилися своїми секретами, які допомагають їм завжди бути з добрим урожаєм і найголовніше – до осінніх холодів.

Також відмінним урожаєм порадують не тільки звичайні огірки, а й пучкові.

Продовжити плодоношення допоможе своєчасний збір плодів, не чекайте, поки огірки виростуть до гігантських розмірів, чим раніше ви їх зберете, тим швидше зав’язуватимуться нові плоди і рослини не виснажуватимуться.

Щоб кущ міг сформувати належну кількість огірків, важлива як здорова коренева система, так й листя. Але якщо листя на рослині дуже багато, то розумні овочівники радять їх прорідити. Листя, яке росте нижче плодів, краще видалити. Така процедура омолоджує рослину.

Якщо хочете продовжити плодоношення, обов’язково зверніть увагу на мульчу. Мульчування захищає кореневу систему як від високих температур і перегріву, так й від зниження температури, що часто спостерігається восени.

До речі, мульча – ідеальний варіант для тих, хто рідко буває на дачі і не має можливості постійно поливати свої кущики, завдяки їй коріння не пересихатиме.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні