Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого розумні господині додають соду при варінні картоплі - ні за...

Для чого розумні господині додають соду при варінні картоплі – ні за що не здогадаєтеся

Этот материал также доступен на русском языке
Картопля – популярна продукт кожної сім'ї. Але часто при варінні вона тріскається або розварюється, перетворюючись на непривабливу кашу. Якщо картоплю ви відварюєте для пюре, то нічого страшного в цьому немає, але що робити, якщо вам потрібна саме ціла картопля?

Виявляється, зберегти щільну консистенцію картоплі та презентабельний зовнішній вигляд допоможе звичайна сода.

Також сода витягає з картоплі крохмаль, роблячи її ще смачнішою. Особливо це важливо, якщо ви готуєте картоплю в мундирі або ж відварюєте її для подальшого запікання зі спеціями.

Якщо ви додасте при варінні картоплі трохи соди, то вам вдасться отримати найкращу запечену картоплю. Сода зробить блюдо м’яким і водночас хрустким.

Перед запіканням картоплю відварюють. На цьому етапі приготування варто додати соду. Її кількість розрахувати не складно. На 1-1,5 кг почищеної картоплі додають 0,5 чайної ложки соди. Солимо картоплю за смаком.

Як тільки картопля під час варіння стане м’якою, потрібно злити воду через друшляк. Потім дрібно нарізати часник і обсмажити його на сковороді до золотистого кольору.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього картоплю, зверху поливаємо маслом, на якому смажився часник.

Після цього картоплю запікають у духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин. Зверху можна посипати свіжим кропом.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити картоплю вдвічі швидше.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні