П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯчна каша стане улюбленим гарніром: що потрібно додати під час приготування

Ячна каша стане улюбленим гарніром: що потрібно додати під час приготування

Этот материал также доступен на русском языке
Ячна крупа - одна з бюджетних, але це зовсім не означає, що вона не смачна, при правильному приготуванні ця каша стане вашою улюбленою стравою.

Ячка ідеально поєднується з молоком, цукром, м’ясом.

Для того, щоб каша вийшла смачною, потрібно дотримуватися правильних пропорцій при приготуванні.

Так, на 200 г крупи потрібно брати не менше 500 мл води та сіль за смаком. Але покращити смакові якості допоможе вершкове масло. На цю кількість крупи потрібно додати 50 г.

Перед приготуванням промивають крупу під проточною водою не менше трьох разів. Це допоможе зробити її розсипчастою. Потім ячку заливають холодною водою та ставлять на сильний вогонь. Коли вода закипить, необхідно зменшити вогонь і накрити кришкою каструлю.

Варять ячну кашу 15 хвилин, можна не помішувати. Наприкінці приготування солять і додають шматочок масла. Вимикають вогонь і залишають під кришкою ще доходити на хвилин 10, після чого кашу можна їсти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що потрібно додати при варінні картоплі, щоб вона вийшла білою.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні