Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяДля чого господині натирають курячі яйця олією: багато хто навіть не здогадується

Для чого господині натирають курячі яйця олією: багато хто навіть не здогадується

Этот материал также доступен на русском языке
Яйця – улюблений продукт багатьох українців, але ціни на них кусаються. Тому якщо вдається знайти яйця дешевше, то господині намагаються закупити їх про запас.

Але як подовжити зберігання яєць, адже кожен продукт має свій термін. Причому це стосується і домашніх яєць, і фабричних.

Але є маленька хитрість, яка допоможе зберегти яйця свіжішими довше.

Варто зазначити, що за температури до +10 °C яйця зберігаються близько 3-4 тижнів. А ось домашні яйця можуть лежати до трьох місяців. Але потрібно відразу ж помістити їх у холодильник.

Але завдяки олії можна значно збільшити термін зберігання. Перед тим як відправити яйця в холодильник, господині натирають їх олією.

На них утворюється захисна плівка та продукт довше залишається свіжим.

Запам’ятайте, що яйця потрібно зберігати окремо від інших продуктів харчування, особливо тих, які мають різкий специфічний запах. Дієтичний продукт слід зберігати при температурі від 0 °C до +20 °C.

Столові яйця тримають за температури не вище +20 °C. У холодильнику продукт зберігають при 0…2°C.

Також продовжити термін зберігання яйця не можна мити. Тому, якщо вам так і хочеться змити зі шкаралупи забруднення, знайте, що після такої процедури яйця довго не лежатимуть, їх потрібно використовувати в першу чергу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які яйця не можна купувати у магазинах.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні