Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні курцям готують неприємний сюрприз: що хочуть заборонити

В Україні курцям готують неприємний сюрприз: що хочуть заборонити

Этот материал также доступен на русском языке
На українських курців невдовзі можуть чекати кардинальні зміни. Народні депутати ініціювали законопроект щодо заборони на продаж будь-яких ароматизованих тютюнових виробів.

Про це свідчить зареєстрований у Верховній Раді України законопроект № 9227, пише Апостроф.

Так, у записці пояснення йдеться про те, що серед українців стрімко зростає вживання новітніх тютюнових виробів, у тому числі електронних.

Для порівняння, у 2019 році електронні сигарети курив лише 1% курців, а у 2022 році – вже 7%. Також стрімко поширюється тенденція серед молоді 18-29 років куріння тютюнових виробів зі смако-ароматичними добавками.

Згідно з міжнародними дослідженнями, 80% підлітків, що вже курять, 12-17 років починали з легких ароматизованих тютюнових виробів. Після появи електронних сигарет в Україні у 2016 році вперше за 10 років відновилося зростання споживання тютюнових виробів.

Тому нардепи пропонують заборонити оптову, роздрібну торгівлю та імпорт для продажу в Україні:

  • нових тютюнових виробів із запахом та/або смаком диму (електронні сигарети, включаючи Glo та IQOS).
  • нових тютюнових виробів, що містять смако-ароматичні добавки у фільтрі, папері, упаковці, капсулі або мають такі технічні характеристики, що дозволяють змінювати запах або смак сигарет, тютюну для самокруток або інтенсивність диму.

Тобто, таким чином ініціатори законопроекту хочуть зменшити кількість курців саме серед дітей та молоді, яка останнім часом стрімко зростає.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні