Інгредієнти:
Сочевиця – 250 грам (2 склянки),
курячий бульйон – 2,5 склянки,
вершкове масло – 2 столові ложки,
цибуля – 2-3 шт.,
часник – 3 зубчики,
тертий імбир – 2 столові ложки,
насіння зіра – 1 чайна ложка,
сіль – 1-2 чайні ложки,
мелений білий перець та кінза – за смаком.
Приготування:
- Сочевицю ретельно промити під проточною водою, відкинути на друшляк.
- Цибулини дрібно нарізати, імбир натерти на тертці.
- Каструлю з товстим дном поставити на найменший вогонь, розтопити в ній масло та насипати зіру.
- Смажити кілька хвилин, постійно перемішуючи лопаткою. Вони повинні трохи потемніти.
- Потім додати в каструлю цибулю, посолити і поперчити.
- Коли цибуля стане золотистою, видавити до неї часник і покласти імбир, смажити ще пару хвилин.
- Засипати в каструлю сочевицю і залити все бульйоном.
- Довести до кипіння, зменшити вогонь і накрити кришкою.
- Варити до м’якості сочевиці, це приблизно 30 хвилин.
- Коли буде готово, досолити, якщо потрібно, і змішати з нарубаною кінзою. Відразу подавати до столу.