Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниВодіям почали виписувати штрафи від 510 до 8500 гривень: "попастися" може кожен

Водіям почали виписувати штрафи від 510 до 8500 гривень: “попастися” може кожен

Этот материал также доступен на русском языке
За порушення Правил дорожнього руху відповідальність несе водій, причому і за своїх пасажирів.

Пасажири мають бути пристебнуті, не лише на передньому сидінні, а й на задньому. За порушення цього правила їм виписуватимуть штрафи.

Так, водіям категорично заборонено рух, якщо хоч один із пасажирів відмовляється пристібатися ременем безпеки. Але існують обставини, за яких водій може не виконувати це правило.

Кому дозволяється не використовувати ремінь безпеки

До весни 2021 року Правила дорожнього руху мали виняток щодо осіб, кому дозволено пересуватися на авто, не використовуючи ремені безпеки.

Винятком були автоінструктори та пасажири та водії таксі, пересуваючись містом.

Мають право не пристібати ремені безпеки водії та пасажири оперативного та спецтранспорту.

У населеному пункті право не пристібати пас безпеки мають люди з інвалідністю (водії або пасажири), якщо інвалідність перешкоджає фіксації ременя безпеки.

Після змін, які внесли до ПДР, поза населеними пунктами обов’язково мають бути пристебнуті всі учасники дорожнього руху.

Під час перевезення дітей, рост яких не досягає 145 сантиметрів, обов’язковим є використання спеціального автомобільного крісла. Якщо його немає в наявності, а вас зупинили патрульні, то окремий протокол вам забезпечений.

Водії мають знати, що за порушення правил дорожнього руху їм загрожує штраф. Перше попередження тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень, а у разі аварії розмір штрафу сягає 2 400-8 500 гривень.

Відповідальним за порушення Правил дорожнього руху щодо користування ременем безпеки є водій. Тому саме водієві доведеться заплатити штраф за всіх непристебнутих пасажирів.

Наприклад, у транспортному засобі передбачено 4 ремені безпеки, в авто було 4 особи (з водієм включно), які були не пристебнуті, отже штраф сягатиме 2400 гривень (по 510 гривень штрафу на одну особу).

Джерело: avtosota

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні