Новини

Копійчане підживлення для огірків: урожай збиратимете відрами

Особливо популярний у дачників рисовий настій, який вони застосовують на грядках, де ростуть гарбузові овочі, у тому числі улюблені серед городників-аматорів огірки.

Вся справа в тому, що огірки виносять з ґрунту велику кількість поживних речовин, тому без додаткових підживлень під час цвітіння, формування зав’язей та наливу зеленців не обійтися.

Що дає рисове підживлення?

Рис містить вітаміни групи В, селен, кальцій, фосфор, магній, антиоксиданти, лінгіни, крохмалисті речовини, натуральні цукри.

За допомогою рисової води можна підвищити фітоімунітет рослин, а значить, їхню стійкість до несприятливих факторів, у тому числі перепадів температур, погодних умов, шкідників та інфекцій; стимулювати зростання зеленої маси та розвиток кореневої системи; покращити склад та смакові якості плодів.

Як приготувати рисовий настій?

Потрібно подрібнити у кавомолці жменю коричневого чи білого непропареного рису.

Залити 1 чайну ложку рисового борошна з гіркою літром окропу (на 10-літрове відро води для підгодівлі огірків потрібно 10 ч. л. білого порошку).

Потім потрібно дати настоятися рідкому підживленню протягом доби. І лише після цього застосовувати готове добриво.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чим корисний рис.

Новое на сайте

  • Новини

​Магнітні бурі на четвер, 16 травня

Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

15/05/2024 21:38
  • Статті

Чому треба обов’язково лікувати варикоз – роз’яснює лікар

Якщо ви, що вени почали розширюватися, ноги набрякають, стають надвечір важкими і гудять - одразу…

15/05/2024 20:33
  • Статті

Салон краси: як відновити волосся

Наше волосся щодня відчуває на собі стрес: холод, спеку, хімічну дію, наше внутрішнє роздратування. Вони…

15/05/2024 19:59
  • Статті

Як заспокоїти сильний свербіж на шкірі в домашніх умовах

Перш ніж розпочинати лікування, потрібно з'ясувати причину появи свербежу шкіри.

15/05/2024 19:25
  • Статті

Смачні легенди: чому салат «Цезар» так називається

Салати прийшли на міжнародну кухню зі Стародавнього Риму. Тут салатом називали одну-єдину страву із зелені.

15/05/2024 18:59
  • Статті

Про занедбані могили та перепоховання родичів: як вирішувати складні та делікатні питання

Відшуміла гіркою радістю Радониця, діти відвідали на цвинтарях батьків та близьких, згадали. А що робити,…

15/05/2024 17:44