Понеділок, 16 Вересня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайсмачніша паска з родзинками – класичний рецепт

Найсмачніша паска з родзинками – класичний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Паска - це обов'язковий атрибут світлого Воскресіння Христового. Є безліч рецептів цієї смачної великодньої випічки, але сьогодні поділимося рецептом наших бабусь, який передається з покоління до покоління.

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л,
  • борошно – 1,2 кг,
  • вершкове масло – 200 г,
  • дріжджі – 75 г,
  • цукор – 2 склянки,
  • яйця – 5 шт.,
  • родзинки – 150 г,
  • ванільний цукор – 1 пакетик,
  • цедра одного апельсина або лимона.

Приготування:

  1. Приготувати опару. Розчинити в теплому молоці дріжджі, додати одну склянку цукру і дві-три ложки борошна. Перемішати до однорідної маси та залишити у теплому місці.
  2. Жовтки розтерти із цукром, додати ванільний цукор. Коли опара збільшиться вдвічі, додати до неї м’яке масло, розтерті жовтки та все борошно.
  3. Добре вимісити тісто, якщо потрібно, досипати ще муки і залишити підходити в теплому місці, накривши рушником.
  4. Ізюм промити гарячою водою, а цедру лимона та апельсина (тільки жовту частину) – натерти. Білки збити до піни. Після цього родзинки, цедру та білки додати в тісто і добре вимішати. Знову залишити тісто на 30 хвилин, щоб виросло.
  5. Форми для випічки змастити олією, наполовину заповнити тістом і дати йому підрости, майже до краю форми. Якщо ви не використовуватимете цукрову глазур для прикраси, покрийте верх випічки збитим жовтком.
  6. Випікати при температурі 180 градусів до готовності – 35-45 хвилин. Перші 20 хвилин духовку не відчиняти. Готовність паски перевірити зубочисткою: якщо вона суха, випічку можна виймати.

Читайте також:

10 секретів приготування паски;

Пасхальна паска на рідкому тісті.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні