І справа не тільки в жирному м’ясі, тістечках, салі, а й у звичайному сирі. Хоча багато залежить від того, як його вживати.
Багато хто з нас не уявляє сніданку або перекушування без чаю з хлібом, маслом та сиром.
У сирі міститься до 50% жирів, а якщо він ще вживається разом із хлібом та вершковим маслом, то навантаження на підшлункову залозу зростає у кілька разів.
Вся річ у тому, що жир пригнічує виділення відповідних шлункових соків необхідних для засвоєння білків, які є у сирі. Присутність жиру у шлунку зменшує виробництво травного соку. Тому масло та сир краще не вживати разом.
Також краще не вживати в один прийом їжі м’ясо та сир.
Але це не означає, що потрібно повністю відмовитись від сиру. Просто постарайтеся робити бутерброди без масла.
А взагалі сир відмінно поєднується з фруктами, а особливо виноградом. М’які сири з солодкуватим смаком чудово доповнять яблуко, ківі і навіть полуницю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чи корисний сир для судин.