Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниДепутати пропонують збільшити один із видів соціальних виплат вдвічі: кого торкнеться

Депутати пропонують збільшити один із видів соціальних виплат вдвічі: кого торкнеться

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні планують збільшити один із видів соціальних виплат, піднявши його з 50% до 100% прожиткового мінімуму.

Нардепи підготували законопроект, в якому пропонується збільшити розмір надбавки щодо догляду за дитиною з інвалідністю з 50 до 100% прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю» встановлено надбавку з догляду за дитиною з інвалідністю, крім підгрупи А, встановлюється у розмірі на дитину з інвалідністю віком до 6 років – 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років, на дитину з інвалідністю віком від 6 до 18 років – 50 відсотків прожиткового мінімуму для дітей віком від 6 до 18 років.

Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» встановлено прожитковий мінімум для дітей віком до 6 років – 2272,00 гривні, для дітей віком від 6 до 18 років – 2833,00 гривні.

Таким чином, у 2023 році надбавка для догляду за дитиною з інвалідністю віком до 6 років становить 1136,00 гривень та 1415,50 гривень за дитиною від 6 до 18 років.

Також документом передбачено, що надбавка для догляду за дитиною з інвалідністю підгрупи А встановлюється у розмірі 200% прожиткового мінімуму.

Як йдеться у пояснювальній записці до законопроекту, ініціатива обумовлена необхідністю збільшення підтримки дітей з інвалідністю в умовах постійного зростання витрат на виховання та їх утримання, особливо під час воєнного стану.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні хочуть змінити порядок виплати пільг на оплату комуналки.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні