При покупці яєць насамперед звертайте увагу на термін придатності. Запам’ятайте, що при температурі від 0 до +20 °C яйця придатні до вживання до 25 днів. А ось при температурі від 0 до -2 ° C свіжість вдається зберегти до 90 днів.
Якщо яйця помиті, то термін їх придатності скорочується до 12 днів. До речі, купуючи яйця на ринку, звертайте увагу саме на цей факт. Якщо вони чисті та вимиті, то довго зберігати їх не можна, навіть у холодильнику.
Що стосується зберігання, то знайте, що яйця в холодильнику не можна розміщувати поруч із продуктами, які мають різкий запах.
І ще, при покупці яєць у магазині обов’язково відкривайте лоток, щоб перевірити не тільки цілісність яєць, а й їх розмір та те, як вони розміщені. Іноді за розміром вони можуть відрізнятися, це свідчить про те, що хитрі покупці могли поміняти дешеві яйця на дорогі.
Справа у тому, що на птахофабриках їх кладуть гострою стороною вниз, а круглим краєм угору. Якщо деякі яйця лежать навпаки, то, швидше за все, їх підмінили.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, які яйця корисніші – круті або некруто.