П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниПротивник наступає на 4 напрямках – зведення Генштабу на ранок 10 квітня

Противник наступає на 4 напрямках – зведення Генштабу на ранок 10 квітня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби противник завдав 26 авіаційних і 4 ракетних удари. 2 російські ракети, випущені із ЗРК С-300, потрапили в об'єкти цивільної інфраструктури Запоріжжя, загинули та поранені мирні люди, зруйновано та пошкоджено житлові будівлі.

Також дві ракети із ЗРК С-300 російські окупанти випустили по об’єкту цивільної інфраструктури Костянтинівки Донецької області.

Крім того, ворог здійснив 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню щодо позицій наших військ та цивільної інфраструктури населених пунктів. Внаслідок влучення постраждали об’єкти цивільної інфраструктури міст Куп’янськ Харківської області та Дружківка Донецької області.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямах.

Минулої доби, завдяки мужності кожного воїна, було відбито 58 атак противника за вказаними напрямками.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах Курської та Білгородської областей. У прикордонних районах Курської області противник продовжує інженерне устаткування.

На Куп’янському напрямку ворожі обстріли зазнали населені пункти Червоне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Західне та Первомайське Харківської області.

На Лиманському напрямі противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви.

Артилерійські обстріли зазнали Новоселівське, Чернещина, Макіївка, Невське, Ямполівка, Білогорівка Луганської області, а також Колодязне, Торське, Сіверськ, Спірне та Берестове Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають запеклі бої.

Минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на схід від населеного пункту Богданівка та біля Хромового. Підрозділи сил оборони відбили більше 30 ворожих атак на вказаній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Желєзнянське, Міньківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Бахмут, Хромове, Іванівське, Часів Яр, Біла Гора, Озарянівка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямах противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Бердичі, Авдіївки, Північного, Водяного та Мар’їнки, успіху не мав. Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту продовжуються за Авдіївку та Мар’їнку, де було відбито понад 20 ворожих атак.

Водночас, ворожі обстріли зазнали населені пункти Новокалинове, Бердичі, Степове, Авдіївка, Ласточкине, Північне, Першотравневе, Красногорівка, Георгіївка та Мар’їнка Донецької області.

На Шахтарському напрямі протягом доби ворог наступальних дій не робив. Здійснив обстріл населених пунктів Перемога, Новомихайлівка, Богоявленка, Шахтарське, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник продовжує нарощувати у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції.

Здійснив обстріл понад 45 населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення. Серед них – Времівка, Новопілля Донецької області; Запорізьке, Ольговське, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Качкарівка, Миколаївка, Львів, Микільське та Інженерне Херсонської області, а також Херсон.

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області.

Зокрема, у місті Токмак російська окупаційна так звана влада повідомила, що для отримання російського паспорта потрібно подати паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та відбитки пальців рук. При цьому наголошується, що повертатимуть назад власникам оригінал паспорта громадянина України та свідоцтва про народження.

Авіація Сил оборони за добу завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Також було збито 6 ворожих БпЛА: 3 – типу Ланцет, 2 – Зал та 1 – Суперкам.

Підрозділи ракетних військ та артилерії протягом доби вразили чотири зенітно-ракетні комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та 5 станцій радіоелектронної боротьби ворога.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні