Неділя, 5 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЗміни щодо оформлення субсидії на оплату комуналки: що потрібно знати переселенцям

Зміни щодо оформлення субсидії на оплату комуналки: що потрібно знати переселенцям

Этот материал также доступен на русском языке
Отримати допомогу від держави у вигляді житлової субсидії на оплату комуналки можуть і люди, яким через війну довелося залишити свої будинки та переїхати до інших регіонів.

Оформити допомогу зможуть внутрішньо переміщені особи (ВПО), які не мають договору на оренду житла. Але для цього потрібно надати пакет певної документації.

За словами фахівців, допомога на проживання, яку виплачує держава для ВПО, не враховується при призначенні субсидії. У декларації потрібно вказати всіх мешканців.

Подавати документи можна як до органів Пенсійного фонду, Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), так і до уповноваженої особи при виконавчому комітеті місцевої ради.

Крім того, документи можна надіслати і дистанційно, на порталі або через мобільний додаток ПФУ, а також через програму «Дія».

Варто зазначити, що, подаючи заявку, слід внести до системи довідку про статус ВПО, повний список мешканців, і весь перелік документів виглядає так:

  • заява про призначення субсидії;
  • відомості про доходи та витрати;
  • інформація про мешканців домогосподарства;
  • паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • довідка про статус ВПО.

Як зазначили у ПФУ, якщо раніше житлова субсидія автоматично нараховувалася на рахунки, то тепер кошти надходитимуть на ім’я отримувача допомоги. Якщо відкритих рахунків для отримання субсидії немає, кошти потраплять до Ощадбанку. Якщо громадянин відкрив рахунок у банку, то гроші можуть нараховувати туди.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, кому можуть припинити виплату субсидії через 30 днів.

Джерело: novyny.live

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні