Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді повідомили, що виплату субсидії можуть припинити через 30 днів

У Пенсійному фонді повідомили, що виплату субсидії можуть припинити через 30 днів

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 грудня 2022 року призначенням субсидії займається Пенсійний фонд. Українцям, які подали документи для оформлення субсидії, можуть відмовити у виплатах і для цього є ціла низка причин.

Про це повідомили у ПФУ.

Варто зазначити, що в Україні понад 2,6 млн осіб отримують пільги та субсидії. Але виплати можуть будь-якої миті припинити.

Так, у Пенсійному фонді звернули увагу на те, що надіслані поштою документи, які не були підписані, розглянуть, проте житлову субсидію призначать лише після їх підписання заявником, тобто якщо

«Відсутність підпису на зазначених документах вважається помилкою. Для виправлення помилки надається 30 календарних днів з дня подання заяви. Про це заявнику повідомляють у будь-який спосіб: в особистій бесіді, поштовому зв’язку, смс-повідомленні, листі на електронну пошту, повідомленням через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або через Портал „Дія“. Для призначення субсидії людина повинна у зазначений термін підписати надані документи або надіслати нові — з підписом» , — зазначають у Пенсійному фонді.

Цей термін може бути продовжений, але за поважних причин, серед яких – хвороба заявника. До речі, факт хвороби доведеться підтвердити документально.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що в Україні хочуть змінити  порядок призначення субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні