- Дріжджове тісто не любить протягів і гучних розмов, а ще поганого настрою. У кімнаті, де воно підходитиме, повинна бути однакова температура і, найголовніше, тихо.
- Для приготування паски всі інгредієнти мають бути кімнатної температури, тому краще заздалегідь дістати все з холодильника.
- Борошно обов’язково потрібно просіювати і краще це зробити кілька разів, щоб воно наситилося киснем і паски вийшли повітряними.
- Щоб опара добре піднімалася миску з нею краще поставити в теплу воду.
- Чим довше вимішуватимете тісто, тим кращі вийдуть паски. Воно не повинно бути забитим мукою і легко відставати від рук.
- Для ароматних пасок до тіста можна додати не тільки ваніль, а й мускатний горіх, і навіть ром. До речі, ром допомагає ще й зберегти паски довше свіжими.
- Щоб паска добре пропеклася, перед випіканням у неї можна встромити довгу дерев’яну шпажку
- Поки паски печуть, духовку не можна відкривати.
- Щоб глазур не потріскалася і не стікала, наносити її потрібно на охолоджені паски.
- Отримати красиві жовті паски допоможуть домашні яйця. Але що робити, якщо їх нема. Допоможе звичайний лайфхак і це не про барвники. Досвідчені господині відокремлюють жовтки від білків, трохи їх солять, накривають харчовою плівкою та ставлять у холодильник на 2 години, за цей час вони стануть яскраво-жовтими.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, який секретний інгредієнт потрібно додати у випічку, щоб пасха довго не черствіла.