П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяСекретний інгредієнт для паски: щоб випічка була смачною і довго не черствіла

Секретний інгредієнт для паски: щоб випічка була смачною і довго не черствіла

Этот материал также доступен на русском языке
Паски на Великдень – улюблені ласощі і дорослих, і дітей. Печуть їх зазвичай у Чистий четвер, у великій кількості, щоб було чим пригощати рідних, друзів. Тому так важливо, щоб вони довго не черствіли і зберігали свій смак та аромат.

Виявляється, все дуже просто, причому нічого новомодного додавати не потрібно. Все придумано та випробувано до нас.

Секретним інгредієнтом є звичайний смалець, який кожен може приготувати вдома. Для цього потрібно купити або шматочок сала, а якщо ціна кусається, підійде і нутряк, він зазвичай коштує в рази дешевше. Головне, щоб він не мав сторонніх запахів.

Паски на смальці виходять високими, смачними, ароматними та вологими.

Бюджетний рецепт паски на смальці

Інгредієнти:

  • Молоко – 250 мл;
  • Цукор – 80-90 г;
  • Пресовані дріжджі – 20 г;
  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Смалець – 50 г;
  • Родзинки – 50 г

Приготування:

  1. У велику миску треба налити тепле молоко. Розкришити пресовані дріжджі, додати ложку цукру від загальної кількості та ретельно перемішати, щоб дріжджі розчинилися.
  2. Додати 4 ст. л. борошна від загальної кількості і замісити рідке тісто як на млинці. Накрити все це рушником та відправити в тепле місце на 1 годину.
  3. За годину до опари додати яйця, цукор, пакетик ванільного цукру та смалець, який краще заздалегідь розтопити.
  4. Поступово додавати борошно (2-3 етапи) і замішувати тісто. Тісто має бути м’яким та еластичним, не потрібно надто забивати його борошном. В ідеалі тісто потрібно вимішувати руками близько півгодини.
  5. Відправити тісто назад у миску, прикрити рушником і залишити в теплі на 2 години.
  6. Після цього тісто знову потрібно перемішати. У цей момент за бажанням можна додати цедру апельсина і промиті і добре просушені родзинки. Перемішайте все, щоб родзинки з’єдналися з тістом.
  7. Можна приступати до формування паски. Візьміть шматочок тіста, щоб він заповнював трохи більше однієї третьої форми, сформуйте колобок і покладіть у форму. Родзинки бажано забрати зверху, оскільки вони підгорятимуть. Потім потрібно накрити форми рушником та залишити на годину, щоб тісто піднялося практично до країв форми. Випікати паски потрібно при температурі 165 градусів приблизно 40-50 хвилин, щоб вони добре підрум’янилися.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні