Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЯк не втратити водійські права на рік через «безневинне» порушення?

Як не втратити водійські права на рік через «безневинне» порушення?

Этот материал также доступен на русском языке
Для порушників закону України "Про правила дорожнього руху" передбачаються великі штрафи та покарання. Але часто водії ігнорують Правила дорожнього руху, а дарма, адже така легковажність може коштувати життя.

Водіям нагадали про популярне серед українців порушення. Про нього йдеться у статті 122 закону та стосується воно перетину подвійної суцільної лінії.

Так, згідно із чинним законодавством, порушення правил розмітки може закінчитися штрафом у сумі 340 гривень. Але, якщо таке порушення створило аварійну ситуацію, штраф може збільшитися до 1445 гривень або водія можуть позбавити прав водія на строк від шести місяців до одного року. Але у законі є кілька винятків, які треба знати водіям. Наприклад, якщо розмітки не видно через сніг, пісок або бруд, штраф не виписується.

Також, якщо порушення було вчинено, щоб уникнути небезпечної для життя ситуації або за відсутності альтернативних маршрутів, штраф не накладається.

Винятком буде і ситуація, коли екстрені служби, зокрема лікарі чи правоохоронці, мають виконати свої обов’язки. Водії повинні знати про ці винятки, щоб уникнути неправомірного покарання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які штрафи можна отримати за габарити.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні