Отже, є два перевірені способи, якими користуються розумні господині.
Перший спосіб – квасолю промивають і ставлять варитися, як завжди. Після того, як закипить вода, до каструлі потрібно додати харчову соду – буквально на кінчику ножа. Сода скоротить час варіння, і вже за годину, залежно від сорту, ви отримаєте готовий продукт.
Другий спосіб – варити квасолю потрібно з додаванням холодної води. Для цього потрібно взяти велику каструлю, оскільки кількість води, в якій вариться квасоля, поступово збільшуватиметься. Поставте квасолю в невеликій кількості води на вогонь. Як тільки вода закипить, додайте до неї склянку холодної води. Потім щоразу, коли вода закипатиме, знову додавайте по склянці води – і так 4-5 разів, у міру готовності квасолі. На приготування квасолі у такий спосіб піде 40 хвилин.
Також серед секретів для швидкого приготування квасолі і час, коли потрібно солити. Виявляється, якщо ви додасте сіль на початку варіння, це подовжить процес приготування, квасоля затвердіє і буде варитися довше, тому солити потрібно в самому кінці.
Кольорова квасоля готується швидше.
Якщо ви відварюєте квасолю для салату, то після приготування її потрібно промити холодною водою, тоді вона буде помітно смачнішою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, яка квасоля найкорисніша.