Четвер, 2 Травня, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяНавіщо в сільничку кладуть кілька рисових зернят – у чому секрет

Навіщо в сільничку кладуть кілька рисових зернят – у чому секрет

Этот материал также доступен на русском языке
Напевно, багато з нас хоч раз, але помічали, що сіль у сільничці з незрозумілих причин стає комкуватою або взагалі перетворюється на кам'яну масу.

Поварена сіль має такі характеристики, як: сухість, розсипчастість, відсутність грудок. Але не всім господиням вдається зберегти її в такому вигляді. Справа в тому, що солі властива гігроскопічність – поглинання вологи.

Спочатку вміст сільнички стає вологим, а потім і зовсім перетворюється на затверділу масу.

Але є простий спосіб, який допоможе зберегти сіль розсипчастою та сухою. Для цього в сільничку потрібно додати кілька рисових зерен.

Рис також, як і сіль, вбирає вологу, але робить це він набагато швидше ніж сіль, тому всю вологу він забирає на себе, а сіль залишається сухою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, для чого досвідчені господині при варінні буряків додають цукор.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні