Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЩо відбувається на окупованих територіях – інформація Генштабу на ранок 25 березня

Що відбувається на окупованих територіях – інформація Генштабу на ранок 25 березня

Этот материал также доступен на русском языке
Минулої доби російська федерація завдала 50 авіаційних та 11 ракетних ударів, здійснила 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів, загинули мирні люди.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах.

Наші захисники відбили на них 59 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено. Минулої доби противник здійснив обстріли в районах населених пунктів Городище Чернігівської області; Харківка, Студенок, Іскрисківщина, Ворожба, Білопілля, Ріки та Миропілля Сумської області, а також Басове, Ветеринарне, Козача Лопань, Гоптівка, Червоне, Огурцове, Вовчанськ, Бударки, Амбарне та Тополі на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка, Сіньківка, Діброва, Білогорівка та Спірне. Здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Кам’янка, Дворічна, Гряниківка, Західне, Куп’янськ, Піщане та Табаївка Харківської області; Стельмахівка, Невське, Діброва та Білогорівка в Луганській області, а також Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також у районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Івановського та Ступочек Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Годинник Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямах противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Північне, Маринка, Новомихайлівка та Вугледар. Численні ворожі обстріли зазнали Авдіївка, Тоненьке, Нетайлове, Ласточкине, Георгіївка, Мар’їнка, Перемога, Новомихайлівка, Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямах противник обороняється. У той же час обстрілював населені пункти Ольгівське, Малинівка, Червоне, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Новоандріївка та Степове на Запоріжжі та Бериславі, Тягинці, Антонівці Херсонській.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення на тимчасово захоплених територіях.

Нещодавно, 22 березня, військовослужбовці федеральної служби національної гвардії російської федерації провели рейд населеним пунктом Чаплінка Херсонської області.

Під час перевірки особливій увазі підлягали особисті документи громадян, транспортні засоби та мобільні телефони.

В Енергодарі Запорізької області російські окупанти організують дітям старших класів екскурсії у Волгодонськ, на Ростовську АЕС.

Українська авіація минулої доби завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів.

У той же час, наші захисники збили ворожий вертоліт Мі-24 і 6 безпілотних літальних апаратів противника різних типів. Підрозділи ракетних військ та артилерії, у свою чергу, вразили 2 пункти управління, 4 райони зосередження противника, два зенітно-ракетні комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні