Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВодіїв приголомшили новими штрафами: за що доведеться заплатити 68 тисяч гривень та...

Водіїв приголомшили новими штрафами: за що доведеться заплатити 68 тисяч гривень та залишитися без авто

Этот материал также доступен на русском языке
Народні депутати хочуть посилити відповідальність за керування автомобілем у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів.

Відповідний законопроект “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (про посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їхню увагу та швидкість реакції)” зареєстрували на сайті Верховної Ради.

“Метою законопроекту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння та, як наслідок, досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Український парламент пропонує внести зміни до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Це торкнеться збільшення штрафу за повторне протягом року управління у стані сп’яніння до 51 тисячі гривень, а також у порушників планують забирати посвідчення водія на 5 років та конфіскувати авто. А за третє порушення за кермом протягом року пропонують штрафувати на 68 тисяч гривень, забирати посвідчення водія на 10 років і конфіскувати авто, яке знаходиться у власності порушника.

Нагадаємо, зараз за повторне протягом року управління у стані алкогольного та іншого сп’яніння передбачено штраф у розмірі 34 тисячі гривень, а за третє – 51 тисячу.

У разі ухвалення цього законопроекту він набуде чинності з дня, що настає за днем його опублікування.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, без якого документа не можна сідати за кермо.

Джерело: yurfact

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні