Четвер, 18 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнським водіям готують приємний сюрприз зі штрафами: багато хто буде здивований

Українським водіям готують приємний сюрприз зі штрафами: багато хто буде здивований

Этот материал также доступен на русском языке
У Верховній Раді зареєстровано законопроект №6379, який передбачає зменшення штрафів за порушення правил переобладнання автомобілів, які працюють на газовому паливі, тобто водії із неоформленим ГБО платитимуть за це порушення менше, ніж зараз.

Про це йдеться мова на офіційному веб-порталі Верховної Ради України.

Так, за перше порушення автовласникам, транспортні засоби яких працюють на газі, доведеться заплатити штраф на суму 170 гривень, а за друге – 340 гривень, тоді як зараз перший штраф вже становить 340 гривень, і за кожне подальше порушення водію загрожує позбавлення прав водія або адміністративний арешт.

Але нардепи пропонують встановити відповідальність за порушення правил керування транспортним засобом із газовими балонами у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як пояснили нардепи, такі зміни потрібні, тому що альтеративні види палива стають популярними в Україні, тому українських водіїв, які перейшли на екологічніше паливо, потрібно захистити.

Цим законопроектом українців заохочують активніше переходити на екологічну альтернативу бензину та знизити викид шкідливих речовин в атмосферу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що власників присадибних ділянок та дачників можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень.

Джерело: Апостроф

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні