Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниМасований обстріл України 9 березня: вибухи пролунали у багатьох містах

Масований обстріл України 9 березня: вибухи пролунали у багатьох містах

Этот материал также доступен на русском языке
Цієї ночі рашисти здійснили масований обстріл України, тривога триває й досі, у деяких містах та областях є потрапляння до енергетичних об'єктів.

У ніч проти четверга, 9 березня, і вранці російські окупаційні війська влаштували масовану атаку на Україну. Спочатку загарбники запустили дрони-камікадзе Shahed, після чого пішли у хід ракети.

Вибухи зафіксовані в Одесі, Миколаєві, Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Житомирі, Київській області та Києві, Івано-Франківській, Хмельницькій та Тернопільській областях.

У деяких областях введено екстрені відключення світла, є попадання в об’єкти критичної енергоструктури.

Оперативна інформація Генштабу про російське вторгнення на ранок 9 березня

Йде триста сімдесят дев’ята доба російського широкомасштабного вторгнення. Основні зусилля ворог продовжує зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах.

За минулу добу наші воїни відбили на них більше 110 атак. В

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено. В той же час, ворог обстріляв райони населених пунктів Сеньківка Чернігівської області; Харківка та Атинське Сумської області та Стрілка, Тернова, Вільча, Кам’янка, Дворічна та Голубівка Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Гряниківка, Спірне та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів. Серед них – Ольшана, Куп’янськ, Кислівка, Первомайське, Піщане та Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Невське та Краснопопівка – Луганській, а також Новоселівка, Колодязі, Діброва, Берестове, Ямпіль, Сіверськ, Роздолівка та Ягідне у Донецькій області.

На Бахмутському напрямку окупанти не припиняють штурмові дії у напрямку міста Бахмут. Наші захисники відбили атаки в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Дубово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Олександро-Шультине. Ворожні обстріли зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Желєзнянське, Григорівка, Богданівка, Бахмут, Костянтинівка, Курдюмівка, Озаранівка, Дилиївка, Друж Північне Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Кам’янка, Північне, Першотравневе, Невельське, Новомихайлівка, Мар’їнка та Вугледар Донецької області. Ворожі обстріли зазнали районів 20 населених пунктів. Серед них – Олександропіль, Ластівчине, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Карлівка, Георгіївка, Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка, Невельське, Красногорівка, Перемога, Причистівка та Ненудне Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів. Зокрема, це – Времівка, Новосілка та Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоандріївка, Кам’янське, Темірування, Ольгівське, Червоне, Староукраїнка, Чарівне та Новоандріївка span> , Миколаївка, Ольгівка, Львів, Понятівка, Микільське, Антонівка, Зеленівка, Дніпровське, Качкарівка, Червоний Маяк, Тягинка, Токарівка та Федорівка Херсонської області.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні