Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні вводять нові вимоги до магазинів та супермаркетів: торкнеться кожного покупця

В Україні вводять нові вимоги до магазинів та супермаркетів: торкнеться кожного покупця

Этот материал также доступен на русском языке
У Кабміні встановили терміни, до настання яких торгівці мають забезпечити безготівкові розрахунки для споживачів у своїх магазинах та пунктах надання послуг. Зміни будуть впроваджуватись протягом наступних трьох років.

Про це повідомляють у Держпродспоживслужбі.

Так, уряд затвердив постанову, згідно з якою торговці мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків:

  • з 1 січня 2024 р. – у населених пунктах із чисельністю населення від 5 до 25 тис. осіб;
  • з 1 січня 2025 р. — у населених пунктах із чисельністю населення менше 5 тис. осіб;
  • з 1 січня 2026 р. – фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої групи, торговці, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів, виїзну (виносну) торгівлю, продаж власне вирощеної або відгодованої продукції.

Торговці, які працюють у районі проведення бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні, протягом трьох місяців після припинення проведення воєнних дій на таких територіях та/або деокупації можуть не здійснювати безготівкові розрахунки.

Слід зауважити, що відмова у такому розрахунку за придбані товари та послуги свідчить про обмеження прав споживача та є порушенням вимог законодавства, за що передбачено відповідальність.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що власників присадибних і дачних дільнок попередили про серйозне покарання.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні