П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнці мають перейти на літній час: як підготувати організм до стресу

Українці мають перейти на літній час: як підготувати організм до стресу

Этот материал также доступен на русском языке
Українцям порадили, як підготувати організм до неминучого стресу, щоб це не позначилося на здоров'ї та працездатності.

Незважаючи ні на що, в Україні, як і раніше, діє перехід з літнього часу на зимовий і навпаки. Тому вже за три тижні відбудеться перехід на літній час.
Українцям нагадують про перехід на літній час та підготовку організму, пише today.ua.

Українцям порадили, як підготувати організм до неминучого стресу, щоб це не позначилося на здоров’ї та працездатності.

Перехід на літній час відбудеться у ніч із 25 на 26 березня. Формально цей перехід буде здійснено о 3 годині ночі 26 березня, проте стрілки годинника можна перевести вже з вечора, перед тим, як ви лягатимете спати.

На жаль, свій внутрішній “годинний механізм” так само легко перекласти не вдасться. Перехід з одного часу в інший час пов’язаний зі стресом для людського організму. Особливо якщо йдеться про перехід із зимового часу на літнє, оскільки в цьому випадку у нас забирають цілу годину сну, переводячи стрілки хронометра на годину вперед.

  • Проте і в цьому випадку можна підготувати свій організм, щоб неминучий стрес від переходу був менш відчутним. Спосіб “лягти спати на годину раніше” малоефективний, оскільки якщо ви звикли засипати в один час, то все одно заснути на годину раніше не вдасться. А ось якщо почати готуватися до цього заздалегідь, приблизно за тиждень-два, зміщуючи графік свого сну поступово на 10-15 хвилин, то ви встигнете підготувати свій організм до нового графіку сну та неспання.
  • Крім того, з вечора перед переходом на літній час постарайтеся захистити організм від стресів (наскільки це зараз можливо), щоби якісно виспатися. Для цього не дивіться на ніч трилерів та не слухайте негативних новин. Краще послухати перед сном приємну музику і випити якийсь заспокійливий трав’яний чай.
  • Нагадаємо, звичайний чорний та зелений чай корисні не всім. Людям, схильним до безсоння, не рекомендують вживати їх перед сном.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні